Card image cap
Diferența dintre monedele virtuale și celelalte instrumente digitale de cumpărare
25
1

Multe persoane folosesc în mod eronat criptomonede și monede digitale ca termeni interschimbabil, însă acestea nu au nimic în comun. Primul lucru care face diferență între cele două este reprezentat de cine anume le controlează.

Putem enumera aici două tipuri de control, și anume cel centralizat și cel descentralizat. Cea de-a doua diferență constă în transparența tranzacțiilor. Astfel, că în cazul criptomonedelor, oricine poate vedea tranzacțiile efectuate de către utilizator, fiind aflate în blockchain. Nu putem afirma același lucru despre monedele digitale.
Criptomonedele
Acestea reprezintă o modalitate de schimb și stocare între membrii din cadrul unei comunități descentralizate, fiind și cea mai importantă diferență în comparație cu o monedă digitală. Criptomonedele sunt guvernate de un algoritm ori de o bază de date precum „blockchain”. Reglementările rețelei sunt guvernate de către majoritatea comunității, iar din această categorie fac parte cele mai cunoscute criptomonede dintre care amintim Bitcoin sau Ethereum.

Monedele digitale
Acestea reprezintă o „formă digitală a unei valute clasice”. Potrivit art.4, lit.(f) din Legea nr. 127/2011 cu privire la activitatea de emitere de monedă electronică , aceasta este „o valoare monetară stocată electronic, inclusiv magnetic, reprezentând o creanță asupra emitentului, emisă la primirea fondurilor în scopul efectuării de operațiuni de plată și care este acceptată de o persoană, alta decât emitentul de monedă electronică”.

Astfel, autoritatea emitentă este cea primară, în India, the Reserve Bank of India este una dintre instituțiile bancare care emite o astfel de monedă. În China, aceasta este echivalentul digital al monedei naționale. În această categorie intră și „banii” din jocuri pe care utilizatorii îi folosesc pentru a cumpăra diferite obiecte.

How do you vote?

Card image cap