Card image cap

Energia solară nu este o energie concentrată precum combustibilii fosili. Prin urmare, utilizarea ei în cazul automobilelor sau altor forme mecanizate este dificilă, dacă luăm în considerare rezultatul energetic.
added by Anonymous 307 days ago 7    0

Avantaje si dezavantaje energie solara
24
5

Energia solară este o resursă regenerabilă în adevăratul sens al cuvântului. Aceasta nu va dispărea decât dacă soarele va înceta să strălucească, caz în care nu va mai exista deloc viaţă pe planeta noastră.

Putem începe enumerarea multiplelor avantaje ale energiei solare spunând că energia solară este o sursă extreme de rentabilă. Spre deosebire de rezervele de ulei şi cărbune, energia solară este continuă, deoarece ştiam că soarele răsare şi apune în fiecare zi şi este disponibilă în toate zonele planetei, nefiind concentrată într-o singură parte. Prin urmare, “recoltarea” energiei solare poate fi realizată aproape în orice loc.

Datorită faptului că nu se ard combustibili, emisia de substanţe poluante şi gaze cu efect de seră este zero. Prin urmare energia solară ajută la încetinirea sau chiar oprirea încălzirii globale. Încălzirea globală ameninţă supravieţuirea societăţii umane, precum şi supravieţuirea a nenumărate specii.

Ştim că energia solară este regenerabilă şi gratuită, oricine se poate bucure de ea. După instalarea unui sistem de captare a energiei solare (panouri solare) aveţi o sursă independentă de energie, care este numai a voastră. În concluzie energia solară oferă independenţă energetică şi în acelaşi timp şi securitate energetică, deoarece nimeni nu va avea dreptul să pună o “taxă” pe soare.

Energia solară este eficientă din punct de vedere al costurilor. Prin montarea unor panouri solare fotovoltaice sau termice pe acoperişul locuinţei vă va salva o parte considerabilă de venituri.

Ca orice altă resursă de energie, energia solară prezintă şi dezavantaje. De fapt, există doar un singur dezavantaj notabil a energiei solare la care ne putem gândi. Acest dezavantaj este că soarele nu străluceşte 24 de ore pe zi. Când soarele apune sau când umbra este puternică, panourile solare fotovoltaice opresc producerea energiei electrice.

Dacă avem nevoie de energie electrică în acel moment, va trebui să o luăm de la altă sursă. Cu alte cuvinte, locuinţa n

How do you vote?

Card image cap