Card image cap
7 vacante de vis in Romania Travel
5
2

Stim cu totii cat de greu poate fi sa planuiesti o vacanta, in special cand toate statiunile din Romania de la mare si de la munte sunt arhi-pline in sezonul estival. Daca nu-ti faci planurile bine din avans, risti sa nu mai gasesti loc de cazare in locatia dorita. Te intelegem perfect, iar din acest motiv am adunat in acest articol cateva din cele mai frumoase locuri mai putin cunoscute din Romania, neatinse de aglomeratia cu care suntem deja obisnuiti. Asadar, iti propunem sa scapi de toate aceste stresuri legate de planuirea unei vacante in 2024 si sa alegi pentru concediul tau una din localitatile descrise aici, care te va surprinde prin frumusetea sa si zilele pline de experiente pozitive pe care le tese la fiecare pas.

Descopera cateva din locurile noastre preferate din tara, unde poti trai o vacanta de vis: sate medievale restaurate cu atentie prin mestesuguri traditionale, localitati uitate de timp si redescoperite recent, parcuri de aventura sau botanice si centre de wellness moderne in mijlocul naturii.
1. Viscri
Superbul sat transilvanean, localizat in comuna Bunesti, judestul Brasov, adaposteste una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate sasesti din Europa, una din cele 6 aflate in patrimoniul UNESCO. Frumusetea naturala a locului a atras atentia Printului Charles, care si-a cumparat o casa prin zona si care prin intermediul Fundatiei Mihai Eminescu Trust, dedicata conservarii si regenerarii satelor traditionale din Transilvania, a reabilitat localitatea Viscri redandu-i vechea stralucire.

In sat te poti caza la una din numeroasele case de oaspeti, intr-o camera decorata ca pe vremuri, dar cu utilitati moderne, poti manca in gradinile micilor conace sasesti cele mai gustoase preparate traditionale, pregatite cu ingrediente crescute la fata locului si te poti plimba pe ulitele satului si pe colinele alaturate, bucurandu-te de simplitatea minunata a altor vremuri. E un loc de poveste, care meritat vizitat cel putin o data in viata.

How do you vote?

Card image cap